Deniz suyu ile beslenerek büyüyen bir bitkidir, bu nedenle
halk arasında deniz börülcesi olarak bilinmektedir.
Genellikle ilkbaharda tüketilen bu bitki İyotlu topraklarda
yetiştiği için iyot açısından bir hayli zengindir.
DENİZ BÖRÜLCESİ
MALZEMELER:
2 DEMET DENİZ BÖRÜLCESİ
4 DİŞ SARIMSAK
½ LİMON
CEVİZ
ZEYTİNYAĞI
TUZ
YAPILIŞI:
DENİZ BÖRÜLCELERİNİ LİMONLU SUDA HAŞLAYINIZ.DAHA SONRA
AYIKLAYINIZ.BİR TABAĞA BÖRÜLCELERİ DİZİNİZ.ZEYTİNYAĞI,LİMON VE SARIMSAĞI
ÇIRPINIZ ÜZERİNE GEZDİRİNİZ.CEVİZ TANELERİ İLE SÜSLEYİNİZ.
AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder