MALZEMELERİ:
3 adet patlıcan
1 adet limon
Maydonoz
1 adet domates
100 gr. ceviz
Bir kahve fincanı tahin
Zeytinyağı
Tuz
Kırmızıbiber
YAPILIŞI :
Patlıcanları fırında yada ocağın üzerinde közleyiniz.
Kabuklarını soyunuz. kabukları soyulmuş patlıcanları ince ince kıyınız. Derin
bir kaba koyunuz üzerine limon suyunu , tuzu ve tahini koyup karıştırınız . Bir
servis tabağına alınız . Bir tavada zeytinyağı ve pul biberi kızdırınız.
Patlıcanların üzerine cevizi maydonozu serpiniz ve yağı gezdiriniz.Dilerseniz
domates ,salatalık ile süsleyiniz.
Afiyet olsun
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder