Osmanlıda süt, şeker ve pirinç unu ile yapılan keşküle
Keşkül-ü Fukara,
terbiye eklendiğindeki haline de Keşkül-ü Şahane enilirdi.
MALZEMELER:
1 lt süt
1,5 su bardağı toz şeker
4,5 yemek kaşığı pirinç unu
TERBİYESİ İÇİN:
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
3 yemek kaşığı ince çekilmiş badem içi
3 yumurta sarısı
1 su bardağı süt
SÜSLEMEK İÇİN:
Tarçın
Hindistan cevizi
Toz fıstık
Toz badem
YAPILIŞI:
1 lt süt, toz şeker ve pirinç ununu tencerenize alınız,
sürekli karıştırarak muhallebi gibi pişiriniz. (Bu halde pişen tatlının
adı Keşkül-ü Fukara oluyormuş)
Kaynamaya başladığında ayrı bir kasede iyice karıştırdığınız
terbiye malzemelerini, yavaşça muhallebiye dökünüz. Bu sırada çok hızlı
karıştırmaya dikkat ediniz. Keşkülünüz tekrar kaynamaya başladıktan sonra 1
dakika daha ocakta tutunuz. Sonra da biraz yüksekten akıtarak kaselerinize
paylaştırınız. (Yüksekten akıtmak sonrasında üzerinin çukur çukur olmasını
sağlıyor.)Soğuduktan sonra süsleyerek servis ediniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder