SAYFALAR

27 Mayıs 2013 Pazartesi

KEŞKÜL-Ü FUKARA KEŞKÜL-Ü ŞAHANE


Osmanlıda süt, şeker ve pirinç unu ile yapılan keşküle Keşkül-ü Fukara,
terbiye eklendiğindeki haline de Keşkül-ü Şahane enilirdi.

MALZEMELER:

1 lt süt
1,5 su bardağı toz şeker
4,5 yemek kaşığı pirinç unu

TERBİYESİ İÇİN:

3 yemek kaşığı hindistan cevizi
3 yemek kaşığı ince çekilmiş badem içi
3 yumurta sarısı
1 su bardağı süt

SÜSLEMEK İÇİN:
 Tarçın
 Hindistan cevizi
 Toz fıstık
 Toz badem

YAPILIŞI:

1 lt süt, toz şeker ve pirinç ununu tencerenize alınız, sürekli karıştırarak muhallebi gibi pişiriniz. (Bu halde pişen tatlının adı  Keşkül-ü Fukara oluyormuş)
Kaynamaya başladığında ayrı bir kasede iyice karıştırdığınız terbiye malzemelerini, yavaşça muhallebiye dökünüz. Bu sırada çok hızlı karıştırmaya dikkat ediniz. Keşkülünüz tekrar kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika daha ocakta tutunuz. Sonra da biraz yüksekten akıtarak kaselerinize paylaştırınız. (Yüksekten akıtmak sonrasında üzerinin çukur çukur olmasını sağlıyor.)Soğuduktan sonra süsleyerek servis ediniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder