SAYFALAR

28 Mayıs 2013 Salı

KÖFTELİ BAYRAM ÇORBASI


MALZEMELER:

200 gr kıyma
1/2 soğan rendesi
Karabiber
Tuz
1 çay bardağı kırık pirinç
1 yemek kaşığı un
500 gr. Yoğurt
1 adet yumurta
Tereyağı
Kuru nane

YAPILIŞI:

Kıyma,soğan,tuz ve karabiberi karıştırarak iyice yoğurunuz. 20 dakika buzdolabında dinlendiriniz. Nohuttan küçük köfteler yapınız ve unlanmış tepsiye diziniz. Ayçiçeği yağında kızartınız ve bir tabağa alınız.8 bardak suda 1 çay bardağı yıkanmış pirinci pişiriniz. 2 yemek kaşığı un,500 gr yoğurt,1 adet yumurta sarısını karıştırınız. Çorbadan kepçeyle sıcak su ekleyerek karıştırmaya devam ediniz, sos ılındığı zaman çorbaya ekleyiniz, karıştırınız ve blenderden geçiriniz. Pirinç tanelerini öğütünüz.Çorba kaynadığı zaman köfteleri ve tuzunu ekleyiniz bir taşım daha kaynatınız.2 yemek kaşığı tereyağı eritiniz, 1 yemek kaşığı nane ekleyiniz. Kızdırılmış sosu çorbanın üzerine gezdiriniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder