MALZEMELER:
200 gr kıyma
1/2 soğan rendesi
Karabiber
Tuz
1 çay bardağı kırık pirinç
1 yemek kaşığı un
500 gr. Yoğurt
1 adet yumurta
Tereyağı
Kuru nane
YAPILIŞI:
Kıyma,soğan,tuz ve karabiberi karıştırarak iyice yoğurunuz.
20 dakika buzdolabında dinlendiriniz. Nohuttan küçük köfteler yapınız ve
unlanmış tepsiye diziniz. Ayçiçeği yağında kızartınız ve bir tabağa alınız.8
bardak suda 1 çay bardağı yıkanmış pirinci pişiriniz. 2 yemek kaşığı un,500 gr
yoğurt,1 adet yumurta sarısını karıştırınız. Çorbadan kepçeyle sıcak su
ekleyerek karıştırmaya devam ediniz, sos ılındığı zaman çorbaya ekleyiniz,
karıştırınız ve blenderden geçiriniz. Pirinç tanelerini öğütünüz.Çorba
kaynadığı zaman köfteleri ve tuzunu ekleyiniz bir taşım daha kaynatınız.2 yemek
kaşığı tereyağı eritiniz, 1 yemek kaşığı nane ekleyiniz. Kızdırılmış sosu
çorbanın üzerine gezdiriniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder