TARÇININ FAYDALARI
Boğaz ve burun
rahatsızlığı yaşayanların imdadına yetişir.
Eğer sık sık sinüzitten,faranjitten ve ses tellerinizden
şikayetçiyseniz mutfağınızdaki doğal eczane dolabından eksik etmemenizi
öneriyor.TARÇIN; Osmanlı mutfağın bile vazgeçilmezidir. Faranjite karşı
önleyici gücü ve ses tellerinin tahrişine karşı da koruyucu gücü içerdiği
cineol ve cinnamaldehyde etkin maddelerini aynı anda zengin olarak içermesinden
kaynaklanır. Bu iki ana etkin maddenin fonksiyonel olabilmesi için de cuminaldehyde
maddesinin desteğine ihtiyacı vardır. Bu üçlü maddenin bir arada aynı bitkide
bu zenginlikte bulunması tarçına önemli bir ayrıcalık kazandırmaktadır.
TARÇININ ÖZELLİKLERİ
Ses tellerini koruyan güçlü bir baharattır.Günlük hayatta
sesini kullananlara, spikerlere öğretmenlere ,şarkı söyleyenlere özellikle
tarçın çayını haftada birkaç kez içmelerin öneririm.
Kabuklu tarçının çayını abartılı olarak tüketmeyiniz.Haftada
en fazla dört defayı geçmemelidir.Dönem dönem onbeş-yirmi günlük aralar
verilerek tüketilirse daha çok etkisini göreceksiniz.
KABUK TARÇININ ÇAYI
haftada en az dört
kez tercih etmemin sebeplerini aşağıda açıklıyorum:
-Şeker hastalığına önleyicidir.
-Romatizmaya karşı önleycidir.
-KAN ŞEKERİNİ düşürmede yardımcı olur.
-Farenjite karşı dirençli kılar.
-Yorgunluğu gidericidir.
-Gerginliği alıcı,sakinleşticidir.
-Yüksek tansiyona yakalanma riskini azaltır.
-Geniş spektrumlu doğal bir antibakteriyeldir.
-Deri hastalıklarına karşı direnç kazandırır.
-Mide dostudur.
-Zihin yorgunluğunu alır.
-Yoğun çalışma temposunun oluşturabileceği baş ağrılarını
önler.
-Kansere karşı vücudu dirençli kılar.
-Bağırsaklarda nitrozamine(kurt) oluşumunu engeller.
-Bağışıklık sistemini güçlendirir.
-Çok sayıda farklı moleküler yapılı antioksidan içerir.
-Migrene karşı önleyicidir.
UYARI!!! Unutmayınız ,hiçbir bitkisel çayı alışkanlık haline
getirmeyiniz.Vücudu alıştırmak demek ona ihtiyaç duyulduğunda etkisinin daha az
olabileceği anlamına gelmektedir.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder