SANGRİA
Sangria, meyveli bir şarap kokteylidir. İlk olarak İspanya
veya Portekiz’de ortaya çıktığı düşünülen bu içki, bu ülkeler ile Latin
Amerika'da yaygın olarak tüketilmektedir. Bu şarap kokteylinin kökeniyle ilgili
bir diğer sava göre ise sangria, ilk olarak, Britanya kolonisi olduğu
dönemlerde Antil adalarında tüketilmeye başlanmıştır.
Bu kokteyli hazırlamak için kırmızı şarap, meyve parçaları,
şeker veya bal gibi bir tatlandırıcı, rom ya da votka gibi kuvvetli içkiler
kullanılabilir. Sangria tarifi şöyledir:
MALZEMELER:
İnce dilimlenmiş 1 limon
İnce dilimlenmiş 1 portakal
İnce dilimlenmiş şeftali
İnce dilimlenmiş çilek
İnce dilimlenmiş ayva
İnce dilimlenmiş elma
Bir şişe limonata
750 ml kırmızı şarap(alkol derecesi düşük bir şarap tercih
ediniz.Örneğin cumartesi şarabı)
Servis için buz
YAPILIŞI:
Bir sürahinin içine meyve dilimlerini koyunuz, sonra şarabı ekleyiniz.
İyice karıştırınız ve 30 dakika boyunca buzdolabında bekletiniz. Sangrianız
yeterince bekledikten sonra, limonatayı da ekleyiniz, karıştırınız ve bol
miktarda buz ekleyerek içkinizi hazır hale getiriniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder