SAYFALAR

30 Mayıs 2013 Perşembe

SANGRİA

SANGRİA

Sangria, meyveli bir şarap kokteylidir. İlk olarak İspanya veya Portekiz’de ortaya çıktığı düşünülen bu içki, bu ülkeler ile Latin Amerika'da yaygın olarak tüketilmektedir. Bu şarap kokteylinin kökeniyle ilgili bir diğer sava göre ise sangria, ilk olarak, Britanya kolonisi olduğu dönemlerde Antil adalarında tüketilmeye başlanmıştır.
Bu kokteyli hazırlamak için kırmızı şarap, meyve parçaları, şeker veya bal gibi bir tatlandırıcı, rom ya da votka gibi kuvvetli içkiler kullanılabilir. Sangria tarifi şöyledir:

MALZEMELER:

İnce dilimlenmiş 1 limon
İnce dilimlenmiş 1 portakal
İnce dilimlenmiş şeftali
İnce dilimlenmiş çilek
İnce dilimlenmiş ayva
İnce dilimlenmiş elma
Bir şişe limonata
750 ml kırmızı şarap(alkol derecesi düşük bir şarap tercih ediniz.Örneğin cumartesi şarabı)
Servis için buz

YAPILIŞI:

Bir sürahinin içine meyve dilimlerini koyunuz, sonra şarabı ekleyiniz. İyice karıştırınız ve 30 dakika boyunca buzdolabında bekletiniz. Sangrianız yeterince bekledikten sonra, limonatayı da ekleyiniz, karıştırınız ve bol miktarda buz ekleyerek içkinizi hazır hale getiriniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder