MALZEMELER:
1 paket eti burçak bisküvi
KREMASI İÇİN:
1 paket labne peyniri
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 adet limonun kabuğu
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
LİMON SOSU İÇİN:
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı tozşeker
YAPILIŞI:
Bisküvileri rondodan
geçirerek un haline getiriniz.Tereyağını eritip un haline getirdiğiniz
bisküvilerin içine dökünüz. Düz yuvarlak kek kalıbının içine düzgün bir şekilde
dökünüz.Hazırladığınız bu tabanı dolapta yarım saat kadar dinlendirmeye
bırakınız.
Krema içn labne peynirinizi ve yoğurdunuzu iyice
çırpınız.Şekeri ilave edip düzgün bir kıvama gelene kadar çırpınız ve yumurtaları ekleyiniz. Sonra unu, limon
kabuklarını ve vanilyayı ekleyiniz ve tekrar çırpınız.
Daha önce hazırlayıp buzdolabına koyduğunuz tabanınızı
çıkartınız ve kremanızı düzgün bir şekilde bisküvili tabana sürünüz.
180 derecelik fırında yarım saat kadar pişiriniz.Piştikten
sonra dolapta soğumaya bırakınız. Sos malzemelerini bir kaba koyarak benmari
usulü pişiriniz.Ancak yumurtayı iyice çırpmadan koymayınız.Yaptığınız sosu
soğumaya bırakınız. Sosunuzu dilerseniz soğuduktan sonra, dilerseniz servis
esnasında dökebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder