SAYFALAR

24 Mayıs 2013 Cuma

LİMONLU CHEESECAKE



MALZEMELER:

1 paket eti burçak bisküvi
50 gram tereyağı

KREMASI İÇİN:

1 paket labne peyniri
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 adet limonun kabuğu
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker

LİMON SOSU İÇİN:

1 adet yumurta
2 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
50 gram tereyağı yada margarin
1 çay bardağı tozşeker

YAPILIŞI:

Bisküvileri  rondodan geçirerek un haline getiriniz.Tereyağını eritip un haline getirdiğiniz bisküvilerin içine dökünüz. Düz yuvarlak kek kalıbının içine düzgün bir şekilde dökünüz.Hazırladığınız bu tabanı dolapta yarım saat kadar dinlendirmeye bırakınız.
Krema içn labne peynirinizi ve yoğurdunuzu iyice çırpınız.Şekeri ilave edip düzgün bir kıvama gelene kadar çırpınız ve  yumurtaları ekleyiniz. Sonra unu, limon kabuklarını ve vanilyayı ekleyiniz ve tekrar çırpınız.
Daha önce hazırlayıp buzdolabına koyduğunuz tabanınızı çıkartınız ve kremanızı düzgün bir şekilde bisküvili tabana sürünüz.
180 derecelik fırında yarım saat kadar pişiriniz.Piştikten sonra dolapta soğumaya bırakınız. Sos malzemelerini bir kaba koyarak benmari usulü pişiriniz.Ancak yumurtayı iyice çırpmadan koymayınız.Yaptığınız sosu soğumaya bırakınız. Sosunuzu dilerseniz soğuduktan sonra, dilerseniz servis esnasında dökebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder