SAYFALAR

27 Mayıs 2013 Pazartesi

BADEMLİ TAVUK ÇORBASI


MALZEMELER:


   ½  ADET TAVUK GÖĞÜS
   1 ADET TAVUK BUT
   3 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ
   2 ADET YUMURTA
   1 ADET LİMON
   100 gr BADEM
   2 TATLI KAŞIĞI NİŞASTA
   1 YEMEK KAŞIĞI SAFRAN
   2 YEMEK KAŞIĞI SİRKE
   1 ADET NAR
   TEREYAĞI
   DEREOTU
   TUZ

YAPILIŞI:


SİRKEYİ VE SAFRANI FİNCANA KOYUNUZ VE İKİ SAAT BEKLETİNİZ.BADEMLERİ SICAK SUDA ½ SAAT BEKLETİNİZ.TAVUKLARI HAŞLAYINIZ.SOĞUDUKTAN SONRA DİDİKLEYİNİZ.PİRİNCİ YIKAYINIZ VE BİR MİKTAR SUYLA HAŞLAYINIZ.BADEMLERİ RONDODAN GEÇİRİNİZ.BİR TENCEREDE TEREYAĞINI ERİTİNİZ BADEMLERİ SARARINCAYA KADAR KAVURUNUZ.ÜZERİNE TAVUK SUYUNU ,HAŞLANMIŞ PİRİNÇ VE SUYUNU KATINIZ.BİR KASEDE İKİ YUMURTANIN SARISI,BİR LİMON SUYU,İKİ TATLI KAŞIĞI NİŞASTAYI ÇIRPINIZ.DAHA SONRA ÇORBAYA TERBİYE YAPINIZ.TAVUKLARI İLAVE EDİNİZ.SAFRANI SUYU İLE BİRLİKTE ÇORBAYA KATINIZ.KIYILMIŞ DEREOTU VE NAR TANELERİ İLE SERVİS EDİNİZ.
AFİYET OLSUN.
 

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder