SAYFALAR

27 Mayıs 2013 Pazartesi

KIYMALI-HAVUÇLU LAZANYA



 MALZEMELER:

1/2 paket lazanya
250 gr kıyma
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 adet büyük domates
1 yemek kaşığı salça
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber

BEŞAMEL SOS İÇİN:

2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
3,5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber

ÜZERİ İÇİN:

Taze kaşar peyniri


HAZIRLANIŞI:

Tencerenize bir miktar sıvı yağ, yemeklik doğradığınız soğanlarınızı ve kıymanızı katarak kavurunuz. Kavrulduktan sonra havucunuzu ve domatesinizi rendeleyiniz. Tuz, karabiber ve salçayı da ekleyerek pişirmeye devam ediniz.
Diğer tarafta beşamel sosunuz için, tereyağını eritiniz unu ekleyiniz orta ısıda  pembeleşene kadar kavurunuz. Yavaş yavaş sütü ekleyiniz. Muhallebi gibi bir kıvam alana kadar sürekli karıştırınız. Tuz ve karabiber ekleyiniz ve ocaktan alınız.
Orta boyuttaki  borcamın tabanına ilk başta beşamel sosun bir kısmını kaşık yardımıyla gezdiriniz. Beşamel sosun  üzerine bir sıra boşluk kalmamak şartıyla lazanya yapraklarımızı sıralayınız. Lazanya yapraklarınızın üzerine, beşamel sosdan biraz yayınız. Hazırlamış olduğunuz kıymalı karışımı ilave ediniz. Tekrar bir sıra lazanya yapraklarımızı boşluk kalmayacak şekilde sıralayınız. Sosu ve kıymalı harcı aynı şekilde yayınız. Bu işlemi 4 veya 5 kez yapınız.
En üste lazanya yaprakları gelecek şekilde işlemi bitiriniz. Kalan beşamelin hepsini lazanya yapraklarının üzerine  yayınız.
Fırına verirken üzerine  taze kaşar peynir rendeleyiniz.. Üstü kızarıncaya kadar orta derecedeki  fırında pişiriniz..
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder