MALZEMELER:
3 adet kabak
½ çay bardağı un
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
5 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Süslemek için bir miktar dereotu
YAPILIŞI:
Kabakları yıkanıp
büyük halkalar halinde doğrayınız. Doğradığınız kabakları derince bir tencereye
alınız üzerine 3 su bardağı su ekleyiniz ve haşlamaya bırakınız. Kabaklar
haşlandıktan sonra mikserden geçiriniz ,eziniz, püre haline getiriniz. Derince
bir tencereye tereyağını koyup eritiniz. Eritilmiş tereyağına unu ilave ediniz
ve pembeleşinceye kadar kavurunuz. Kavrulan una yarım su bardağı su ve bir su
bardağı süt ilave ederek kaynamaya bırakınız. Kaynadıktan sonra içine püre
haline getirilen kabaklar atınız. Tuz ve karabiber de eklenerek 5–10 dakika
daha kaynatılır. Piştikten sonra üzerine ince kıyılmış dereotu ve bir kaşık
krema ile süsleyerek servis yapınız.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder