SAYFALAR

24 Mayıs 2013 Cuma

KREMALI KABAK ÇORBASI




MALZEMELER:

3 adet kabak
½ çay bardağı un
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
5 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Süslemek için bir miktar dereotu

YAPILIŞI:

 Kabakları yıkanıp büyük halkalar halinde doğrayınız. Doğradığınız kabakları derince bir tencereye alınız üzerine 3 su bardağı su ekleyiniz ve haşlamaya bırakınız. Kabaklar haşlandıktan sonra mikserden geçiriniz ,eziniz, püre haline getiriniz. Derince bir tencereye tereyağını koyup eritiniz. Eritilmiş tereyağına unu ilave ediniz ve pembeleşinceye kadar kavurunuz. Kavrulan una yarım su bardağı su ve bir su bardağı süt ilave ederek kaynamaya bırakınız. Kaynadıktan sonra içine püre haline getirilen kabaklar atınız. Tuz ve karabiber de eklenerek 5–10 dakika daha kaynatılır. Piştikten sonra üzerine ince kıyılmış dereotu ve bir kaşık krema ile süsleyerek servis yapınız.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder