SAYFALAR
▼
24 Mayıs 2013 Cuma
MİDYE PİLAVI
YAPILIŞI:
1 PAKET DONDURULMUŞ MİDYE
2 ADET KURU SOĞAN
1 ÇORBA KASESİ PİRİNÇ
1/2 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
1 PAKET PİLAVLIK FISTIK
YETERİNCE KUŞÜZÜMÜ
DEREOTU
NANE
KARABİBER
TARÇIN
YENİBAHAR
TUZ
4 ADET KESME ŞEKER
YAPILIŞI:
PİRİNÇLERİ YIKAYINIZ VE ILIK,TUZLU SUDA ISLATINIZ.SOĞANLARI AY ŞEKLİNDE DOĞRAYINIZ.BİR TENCEREYE ZEYTİNYAĞI,SOĞAN VE FISTIKLARI KOYUNUZ .BİRAZ SARARINCA MİDYELERİNİ İLAVE EDİNİZ.MİDYELER SUYUNU ÇEKİNCEYE KADAR PİŞİRİNİZ.DAHA SONRA PİRİNÇLERİN SUYUNU SÜZEREK TENCEREYE KOYUNUZ.BİR BUÇUK KASE SU İLAVE EDİNİZ.ÜZÜMLERİNİ,ŞEKERİNİ VE ARZU ETTİĞİNİZ MİKTARDAKİ BAHARATLARINI KATINIZ.KISIK ATEŞTE PİŞİRİNİZ.SOĞUDUKTAN SONRA KIYILMIŞ DEREOTU KATIP KARIŞTIRARAK SERVİS EDİNİZ.
AFİYET OLSUN
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder