KREMALI MANTAR ÇORBASI
MALZEMELER:
300 gr mantar
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 kutu krema (200ml)
1,5 lt tavuk suyu
1 su bardağı süt
karabiber
tuz
maydanoz
HAZIRLANIŞI:
Tereyağı eritiniz unu ekleyiniz sararıncaya kadar kavurunuz.
Tavuk suyunu ekleyip çırpma teliyle kaynayana kadar pişiriniz.
Mantarları temizleyiniz ince kıyınız (piyazlık dediğimiz
şekilde) tavaya alınız 1 yemek kaşığı tereyağıyla hızlı ateşte suyunu salmadan
soteleyiniz.
Kaynayan çorbaya kavurduğunuz mantarları, karabiberi,
kremayı,sütü ekleyiniz. 5 dakika daha pişiriniz. Tuzunu atınız, ocaktan alınız.Kıyılmış maydanozla sıcak servis yapınız.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder