SAYFALAR

30 Mayıs 2013 Perşembe

KREMALI MANTAR ÇORBASI


KREMALI MANTAR ÇORBASI

MALZEMELER:

300 gr mantar
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 kutu krema (200ml)
1,5 lt tavuk suyu
1 su bardağı süt
karabiber
tuz
maydanoz

HAZIRLANIŞI:

Tereyağı eritiniz unu ekleyiniz sararıncaya kadar kavurunuz. Tavuk suyunu ekleyip çırpma teliyle kaynayana kadar pişiriniz.
Mantarları temizleyiniz ince kıyınız (piyazlık dediğimiz şekilde) tavaya alınız 1 yemek kaşığı tereyağıyla hızlı ateşte suyunu salmadan soteleyiniz.
Kaynayan çorbaya kavurduğunuz mantarları, karabiberi, kremayı,sütü ekleyiniz. 5 dakika daha pişiriniz. Tuzunu atınız, ocaktan alınız.Kıyılmış maydanozla  sıcak servis yapınız.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder