SAYFALAR

30 Mayıs 2013 Perşembe

FAVA


 FAVA

MALZEMELER:

250 gr kuru bakla
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
4 adet küp şeker
4 su bardağı su
1 ufak çay bardağı sızma zeytinyağı
1 adet limon
1 demet dereotu

YAPILIŞI:

Baklayı geceden ıslatınız. Ertesi gün suyunu süzüp yıkayınız ve tencereye alınız.Kuru soğanı doğrayarak baklanın üzerine ekleyiniz. Tuzu ve şekeri ilave ediniz. Üzerine suyu da koyarak pişmeye bırakınız.Baklalar iyice suyunu çekip ezilecek kıvama geldiğinde ocağı kapatınız. Blenderdan geçirip pürüzsüz hale getiriniz.Dereotunun yarısını kıyıp içine karıştırınız .Küçük kek kalıplarını ıslatınız ve hazırladığınız favayı içlerine dökünüz. Buzdolabında birkaç saat dinlenmeye bırakınız.
Servis edeceğiniz zaman favayı kalıplardan ters çevirerek çıkarınız. Üzerine limon suyu ve zeytinyağını karıştırarak hazırladığınız sosu gezdiriniz. En son kıyılmış dereotu ile süsleyiniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder