MANTAR DİBLESİ
Malzemeler:
1 su bardağı pirinç
4 adet soğan
½ demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
1 su bardağı pirinci
sıcak suyla ıslatınız. Mantarları ve soğanları doğrayınız. Doğranan soğanları 1
yemek kaşığı tereyağı ve biraz sıvı yağ ile kavrunuz. Pembeleşen soğanlara
mantarları ekleyiniz. Pirinci soğanla
sotelenen mantara ekleyiniz. 1 çay kaşığı karabiber ve tuz ekleyiniz. Mantar ve
pirincin üzerine su dökünüz ve pişmeye bırakınız. Pişen yemeği yarım demet
maydanozla karıştırınız.
Mantar Diblesi servise hazırdır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder