SAYFALAR

14 Mayıs 2013 Salı

MANTAR DİBLESİ




MANTAR DİBLESİ

Malzemeler:

1 kg mantar
1 su bardağı pirinç
4 adet soğan
½ demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

 1 su bardağı pirinci sıcak suyla ıslatınız. Mantarları ve soğanları doğrayınız. Doğranan soğanları 1 yemek kaşığı tereyağı ve biraz sıvı yağ ile kavrunuz. Pembeleşen soğanlara mantarları ekleyiniz. Pirinci  soğanla sotelenen mantara ekleyiniz. 1 çay kaşığı karabiber ve tuz ekleyiniz. Mantar ve pirincin üzerine su dökünüz ve pişmeye bırakınız. Pişen yemeği yarım demet maydanozla karıştırınız.
Mantar Diblesi servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder