SAYFALAR

14 Mayıs 2013 Salı

PATLICAN ÇORBASI



MALZEMELER:

2 ADET KÖZLENMİŞ PATLICAN
5 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
3 YEMEK KAŞIĞI UN
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
5 DİŞ SARIMSAK
TUZ
TOZ KIRMIZI BİBER

YAPILIŞI:

BİR KUŞHANEYE TEREYAĞINI KOYUNUZ,ERİYİNCE UNU İLAVE EDİNİZ.UN SARARINCA ÜZERİNE YAVAŞ YAVAŞ SU İLAVE EDİNİZ.KOYULAŞINCA KISIK ATEŞTE PİŞMEYE BIRAKINIZ.KÖZLEDİĞİNİZ PATLICANLARI SOYUNUZ VE KÜP KÜP KESİNİZ.SARIMSAKLARI AYIKLAYINIZ VE EZİNİZ.ÇIRPILMIŞ YOĞURDA KATINIZ.PİŞMEKTE OLAN ÇORBAYA KARIŞTIRARAK İLAVE EDİNİZ.EN SON PATLICANI KATINIZ VE BİR TAŞIM KAYNATINIZ.KÜÇÜK BİR TAVADA YAĞ KIZDIRINIZ VE TOZ KIRMIZI BİBER KATINIZ.SERVİS EDERKEN KIRMIZI BİBERLİ YAĞ İLE SÜSLEYİNİZ.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder