MALZEMELER:
2 patates
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı mısır gevreği
1 yumurta
1 çay bardağı un
Tuz
Karabiber
Ayçiçek yağı
YAPILIŞI:
Patatesleri
haşlayınız, kabuklarını soyunuz ve çatalla eziniz. Tuz, karabiber ekleyiniz ve
soğumaya bırakınız. Mısır gevreğini elinizle ezerek ufalayınız. Patates
püresinden küçük parçalar alıp içine rendelenmiş kaşar peyniri yerleştirip
yuvarlayınız. Önce una, daha sonra çırpılmış yumurtaya, son olarak ufalanmış
mısır gevreğine bulayarak kızgın ayçiçek yağında altın rengi oluncaya kadar
kızartınız. Sıcak servis yapınız.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder