SAYFALAR

21 Mayıs 2013 Salı

PATATES TOPLARI



MALZEMELER:

2 patates
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı mısır gevreği
1 yumurta
1 çay bardağı un
Tuz
Karabiber
Ayçiçek yağı

YAPILIŞI:

 Patatesleri haşlayınız, kabuklarını soyunuz ve çatalla eziniz. Tuz, karabiber ekleyiniz ve soğumaya bırakınız. Mısır gevreğini elinizle ezerek ufalayınız. Patates püresinden küçük parçalar alıp içine rendelenmiş kaşar peyniri yerleştirip yuvarlayınız. Önce una, daha sonra çırpılmış yumurtaya, son olarak ufalanmış mısır gevreğine bulayarak kızgın ayçiçek yağında altın rengi oluncaya kadar kızartınız. Sıcak servis yapınız.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder