SAYFALAR

21 Mayıs 2013 Salı

CORDON BLEU



MALZEMELER:

•    6 adet tavuk göğüs eti
•    6 dilim hindi janbon
•    ½ su bardağı un
•    ½ su bardağı galeta unu
•    1 çay bardağı sıvıyağ
•    2 adet yumurta
•    12 dilim kaşar peyniri
•    Karabiber
•    Tuz

YAPILIŞI:

  Tavukgöğüslerini bir bıçakla tek taraftan cep gibi kesiniz ve uç kısmını koparmamaya özen göstererek içini açınız.
  Tavukları et döveceği ile dövüp inceltiniz.
  Tavukların üzerine tuz ve karabiber serpiniz.
  Tavuk göğüslerinin her birinin açılan kısmına bir dilim peynir, bir dilim janbon ve bir dilim daha peynir yerleştirip tavuğun diğer tarafını üzerine kapatınız.
  Tavuğun uçlarını da açılmaması için bir kürdan yardımıyla iğne ile dikercesine kapatınız.
  Unu ve galeta ununu ayrı tabaklara koyunuz.
  Yumurtaları bir kase de çırpınız.
  Her bir tavukgöğsünü önce una sonra yumurtaya ve en son olarak da galeta ununa bulayınız.
  Geniş bir tavaya sıvıyağını koyunuz ve orta ateşte kızdırınız.
  Hazırladığınız tavuk göğsünü bu yağda çevirerek kızartınız.
  Yeşillikler eşliğinde servis ediniz.
  Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder