SAYFALAR

20 Mayıs 2013 Pazartesi

KAYMAKLI KAYISI TATLISI




MALZEMELER:

175 gr kuru kayısı
1/4 bardak şeker
3 1/2 bardak su
3/4 tatlı kasığı limon suyu
1/2 bardak kadar  krem şanti ya da kaymak
Süslemek için çekilmiş fındık

YAPILIŞI:

Kayısılarınızı birkaç saat önceden ıslatınız.  Şekeri suda eritiniz ve kaynama noktasına getiriniz.Kayısılarınızı ekleyip tencerenizin ağzını kapatınız ve yavaş ateşte 25 ila 30 dakika pişiriniz. Bu süre sonunda yumuşamış olan kayısılarınızı süzgeçli kaşıkla şuruptan çıkarınız ve soğutunuz. Şurubu 1 dakika kadar kaynatınız , limon suyunu ekleyiniz ve altını kapatınız soğumaya  bırakınız.
Kayısıların ağzını hafifçe açınız ve içlerini göze görünecek şekilde kaymak yada krem şanti ile doldurunuz. Servis tabağına yerleştiriniz. Üzerlerine şurubundan gezdiriniz ve çekilmiş fıstık ile süsleyerek servis yapınız.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder