SAYFALAR

28 Mayıs 2013 Salı

SODALI MİLFÖYLÜ BÖREK



MALZEMELER:

12 yaprak milföy hamuru
2 adet yufka
1 kalıp beyaz peynir
1 tutam maydonoz

HARCI İÇİN:

Yarım şişe maden suyu
1 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvıyağ

YAPILIŞI:

Buzluktan çıkardığınız  milföyleri  yumuşayınca oklava ile 6 yaprağı inceltiniz ve yağlanmış tepsinin tabanına aralıksız döşeyiniz, üzerine harcı sürünüz.Daha sonra 1 yufkayı parçalarak döşeyiniz. Tekrar harç sürünüz .Araya peynir maydonoz karışımını serpiniz, tekrar bir yufka daha parçalayarak peynirli karışımın üstüne döşeyiniz.Tekrar harç sürünüz .En üstüne kalan 6 adet milföyü yine oklavayla inceltiniz ve döşeyiniz.Harcın kalanı da üzerine sürünüz. Dilimleyerek 175 derecede fırında kızarana kadar pişiriniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder