SAYFALAR

23 Mayıs 2013 Perşembe

BOEUF STROGANOF




MALZEMELER:

1/2 kg. kontrafile
250 gr. mantar
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
150 gr.krema (bir küçük kutu)
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1/4 muskat rendesi
Tuz- karabiber
2 bardak su
½ paket burgu makarna

YAPILIŞI:

Eti jülyen kesiniz.
Soğanı ay şeklinde doğrayınız.Sarımsakları ince kıyınız.Mantarları temizleyip ince kesiniz.Limonlu suda bekletiniz.
Geniş vok bir tavada 2 yemek kaşığı sıvıyağı kızdırınız.Etleri ilave ediniz kahverengi olana kadar çeviriniz.Sonra ay şeklinde doğradığınız soğanı,sarımsağı,muskat rendesini,tuz ve karabiberi ilave ediniz.Ateşin altını biraz kısınız ve soğanlar yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Daha sonra 2 bardak su ve 1 tatlı kaşığı hardalı ekleyiniz ve hardal iyice özdeşleşene kadar karıştırınız.Sonra kapağını kapatınız ve tekrar pişmeye bırakınız.
Etler yumuşayıp, suyunu biraz çekince mantarları ekleyiniz.Gerekiyorsa biraz daha su ilave ediniz. Sos kıvamına gelene kadar kaynatınız.1 yemek kaşığı tereyağı ile sosu bağlayınız.
Bu arada bir karıştırma kabında kremayı ,1 tatlı kaşığı unu ve etin suyundan birkaç kaşık karıştırınız.Unu iyice yediriniz ve etlere ekleyiniz.Bütün malzeme birbiriyle özdeşleşene kadar 10 dakika daha kısık ateşte pişiriniz.Ayrı bir tencerede makarnaları haşlayınız.Tuz ve biraz yağ katınız. Tabaklara önce makarna daha sonra etleri ve
ince kıyılmış maydanozla servis ediniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder