SAYFALAR

23 Mayıs 2013 Perşembe

TAZE BEZELYE ÇORBASI



MALZEMELER :

1 Su bardağı iç bezelye
3-4 Dal taze sarımsak
2 Çorba kaşığı tereyağ
2 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı pirinç
1 Su bardağı süt
Yeterince tuz ve kuru nane
1 kutu krema

HAZIRLANIŞI :

Sarımsakları ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince doğrayınız.Tereyağını tencerede eritip unu ekleyin ve 1-2 kere karıştırdıktan sonra sarımsakları ilave edin.Un pembeleşinceye kadar kavurun.Bezelyeyi ekleyiniz 2-3 dakika daha kavurup suyunu ilave ediniz.Kısık ateşte bezelyeler yumuşayana kadar kaynatınız.
El blenderinden geçiriniz ve tekrar ateşe alıp pirinci ekleyiniz.Pirinç pişene kadar yaklaşık 15 dakika kaynatınız ve sütü ilave ediniz..Tuzunu ilave ediniz ve bir taşım kaynatınız.Küçük bir tavada bir kaşık tereyağını eritiniz ve nane katınız.Çorbanın üzerine katınız. Haşlanmış bezelye taneleri ve kruton ekmekle süsleyiniz sıcak olarak servis yapınız.Tabaklara birer kaşık krema koyunuz.
Afiyet olsun.
.
NOT : Kruton ekmek yapmak için ; bayat ekmek içlerini küp şeklinde kesip yağda kızartınız.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder