SAYFALAR

23 Mayıs 2013 Perşembe

KABAK CİPSLERİ




MALZEMELER:

   2 adet kabak
   1 çay bardağı galeta unu
   1 çay bardağı rendelenmiş eski kaşar
   1 çay kaşığı  tuz
   1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
   1 çay kaşığı sarımsak tozu
   Yarım çay bardağı süt

YAPILIŞI:

  Geniş bir kabın içine galeta unu, rendelenmiş kaşar, tuz, sarımsak tozunu ilave edip harmanlayınız.
   Kabakları yıkayıp kurulayınız.
   İnce ince dilimleyiniz, dilimlediğiniz kabakları önce süte batırınız sonra harmanladığınız peynirli baharatlı karışıma bulayınız.
    Fırın tepsinize fırın kağıdı yayınız ve kabak dilimlerini diziniz.
    Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişiriniz.
    Yanında sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapabilirsiniz.
    Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder