SAYFALAR

12 Mayıs 2013 Pazar

ENGİNAR ÇORBASI




 ENGİNAR ÇORBASI


 Mayıs enginarın tam mevsimi.O yüzden bu nefis çorbayı bu ayda mutlaka denemelisiniz. Artık faydalarını herkesin çok iyi bildiği bu sebzeyi mümkün olduğunca fazla tüketmeliyiz şu günlerde.


MALZEMELER:


4 adet enginar
1 adet orta boy soğan
1 adet küçük boy havuç
1 yemek kaşığı pirinç
1/2 limon
4 kaşık zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı soğuk su
Tuz, taze nane


YAPILIŞI:


Enginarları yıkayıp  limonlu 3 bardak suya bırakınız.
Limonlu halde küp küp doğrayınız.
Yıkanmış pirinçle beraber haşlayınız .
Tencereye zeytinyağını koyup yemeklik doğranmış soğanları ve iri rendelenmiş havuçları ilave ederek soteleyiniz.
Unu da ekleyip  hızlıca karıştırarak pişirmeye devam ediniz.
Altını kısınız, soğuk suyu ekleyiniz ve karıştırarak unun koyulaşmasını sağlayınız.
Haşladığımız enginarları ve pirinçleri ilave ediniz.
Tuzunu da ekleyip kaynatınız.
On dakika kısık ateşte pişmeye bırakınız.
Piştikten sonra dilerseniz bir iki kaşık enginarından ayırıp çorbayı blenderdan geçiriniz.
Nane ile süsleyip servis yapınız.

Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder