ZENCEFİL-BAL-LİMON ŞURUBU
MALZEMELER:
1 su bardağı bal
2 adet limon
1-2 yumru taze zencefil
1 çubuk tarçın
YAPILIŞI:
2 adet limonu iyice yıkayınız ve çekirdeklerini çıkararak
kabuklarını soymadan ince ince dilimleyiniz.Limon dilimlerini ortadan ikiye bölünüzZencefilin
kabuğunu soyunuz ve dilimleyiniz.Bir cam kavanoza dilimlenmiş limon ve
zencefili koyunuz.Üzerine balı ekleyiniz ve karıştırınız.En son çubuk tarçını
koyunuz.Kavanozun kapağını kapatıp buzdolabına yerleştiriniz.2-3 gün sonra
içeceğiniz hazırdır.1 fincan sıcak suya yaklaşık 2-3 tatlı kaşığı bu şuruptan
ekleyerek içeceğinizi hazırlayabilirsiniz.Servis yaparken isteğe göre bal veya
limon ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder