MAKARNA YAPMANIN PÜF NOKTALARI
Makarna sofralarımızın en çok sık tercih edilen lezzeti. Hem
sevilen lezzeti, hem kolay hazırlanması, hem de uygun fiyatlı olması nedeniyle,
öğünlerin aranılan tadıdır. Peki leziz bir makarna yapmak için nelere dikkat
etmeli? İşte faydalanabileceğiniz püf noktaları:
Her makarna aynı değildir. Kalitesinden emin olduğunuz bir
markayı tercih edin.
Suyu kaynatmak için büyük bir tencere seçin. Makarnayı
koyduğunuzda rahatça karıştırabilin.
Tuzu, suyu kaynatırken ekleyin.
Tencereye bolca, iyi kalite su koyun. Yarım kilo makarna
için yaklaşık 6 litre
su kullanmalısınız. Bu ilk bakışta yüksek bir miktar gibi görünse de,
makarnanın en iyi şekilde haşlanması için idealdir.
Su iyice kaynamadan makarnayı tencereye koymayın.
Makarnayı ilk koyduğunuzda ve pişerken birkaç kez
karıştırın.
Makarnayı gereğinden fazla pişirmeyin. Kutunun üzerinde
yazan pişirme süresine uyun. Bu süre, makarnayı tencereye koyduktan sonra, su
tekrar kaynamaya başladığından itibaren makarnanın cinsine göre 8-12 dakika
arasında değişir.
Makarnayı sonuna kadar süzmeyin. Makarna üzerindeki nişasta,
sosun makarnaya yapışmasını sağlar.Asla soğuk su altında tutmayın. Besin
değerinin büyük bir kısmını kaybedersiniz. Süresine uygun pişirirseniz, makarna
birbirine yapışmaz.
1 yorum:
Teşekkürler.
Yorum Gönder