POLENTA
Kuzey İtalya mutfağında (Özellikle Venedik mutfağında) mısır
unuyla yapılan bir lezzet olan polenta, daha çok yemeklerin yanında garnitür
olarak hazırlanır. Tarifi basit, yapılışı oldukça kolaydır. İsteğe göre lapa ya
da püre olarak veya kızartılarak yenilebilir.
Malzemeler
250 gr mısır unu
50 gr parmesan peyniri
Tuz
Yapılışı
Yüksek ve geniş bir tencereye tuzlu suyu koyun. Ardından
ocağın altını kısıp, bir yandan suyu karıştırmaya devam ederken bir yandan da
yavaş yavaş mısır ununu ekleyin. Karıştırmamayı bırakmamanız önemli, aksi
takdirde karışım katılaşabilir. Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp 10
dakika kadar pişmeye bırakın.
Tencereyi ocaktan indirdikten sonra rendelediğiniz parmesan peynirini de
katıp karıştırmaya devam edin ve yeniden kapağını kapatıp 15 dakika kadar
çekmesini bekleyin. Polentayı henüz sıcakken ya da soğuduktan sonra düz bir
zemine koyup şekil almasını bekleyin ve dilimleyin. Soğumasını beklerseniz
dilimlemeniz daha kolay olur. Bu dilimleri zeytinyağında kahveleşinceye kadar
kızartıp servis yapabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder