BURMA POĞAÇA
MALZEMELER:
1 fincan sıvı yağı
2 su bardağı ılıtılmış süt
2 adet yumurta ( yumurtanın birinin sarısı poğaçanın üzeri
için)
1 yemek kaşığı toz şeker
5 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
Tuz
Poğaçanın arası için
250 gr margarin
Üzeri için
Yumurta ve yoğurt karışımı
Susam
Ay çekirdeği
YAPILIŞI:
Hamuru yoğurmaya başlamadan önce mayayı ılık süte ilave
ederek erimesini sağlayınız. Yoğurma kabına unu ilave ederek orta kısmını
açınız Süt ve maya karışımını ve diğer bütün malzemeleri ekleyerek oldukça
yumuşak bir hamur elde ediniz.Hamurdan yumurta boyutunda parçalar alarak
merdane yardımı ile uzun bir şekilde açınız.(hamuru açarken un
kullanmayınız.)uzun bir şekilde açtığınız hamuru başında ve sonunda bir miktar
boşluk kalacak şekilde 1 parmak aralıkla kesiniz. Kestiğiniz hamurların üst
kısmına oda sıcaklığında eriyen margarinden yeteri kadar sürünüz.Hamuru bir
ucundan başlayarak çapraz şekilde rulo olarak katlayınız ve kendi etrafında çevirerek
gül şeklinde ucunu tutturunuz. Üst kısımda kalan ucu ise iç kısma doğru bastırınız.Hazırladığınız
poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine aralıklar ile sıralayınız. Üzerlerine yumurta ve yoğurt karışımını sürünüz.Susam ve ay çekirdeği serpiniz.Poğaçaların
tepside mayalanması için yarım saat kadar bekleyiniz ve 200 derecelik fırında
altı üstü kızarana kadar pişiriniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder