MİLFÖY HAMURUNDAN PERDE PİLAVI
MALZEMELER:
1 çorba kasesi haşlanmış tavuk eti
1 paket milföy hamuru
1 yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
PİLAVI İÇİN:
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı badem
2 çorba kaşığı margarin
Yarım limon suyu
Tuz
YAPILIŞI:
Pirinci ayıklayıp yıkayınız.Tuz, limon suyu ve üzerini
örtecek kadar ılık su ekleyip yarım saat bekletiniz.Tekrar yıkayıp
süzünüz.Margarini tencerede eritip bademleri pembeleşinceye kadar
kavurunuz.Pirinci ekleyip karıştırınız.Tavuk suyunu ısıtıp pirince ilave
ediniz.Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp suyunu çekinceye kadar pişiriniz.
Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakınız.Milföy hamurunu
merdane ile incelterek açınız.Kenarları dışa taşacak şekilde, derin ve yuvarlak
bir fırın kalıbının içine yerleştiriniz. Bademli pilavı döküp üstünü ve
yanlarını tavuk parçalarıyla döşeyiniz.Hamurun açıkta kalan kısımlarını bohça
şeklinde katlayarak pilav ve tavukların üzerini kaplayınız.Fırın kalıbını ters
çevirerek düz bir tepsiye aktarın.Yumurta sarısı ile zeytinyağını çırpınız ve
milföy hamurunun tüm yüzeyine sürünüz. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı
fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriniz.Dilimleyip sıcak olarak servis yapınız.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder