TARÇINLI BAL MUCİZESİ
Tarçınlı Balın Hazırlanışı: Önce bir bardak suyu kaynatın,
sıcak suya tarçın koyun ve demlenmeye ve soğumaya bırakın. Kaynar suya bal
koymayın. Sıcak su baldaki enzimleri öldürür. Su oda sıcaklığına geldiğinde
tarçının iki katı kadar bal ekleyin. Yatmadan bardağın yarısını için ve diğer
yarısını sabaha bırakın.
İlaç firmaları bu bilgilerin yayılmasından hoşlanmayacak,
çünkü tarçınlı bal düzenli kullanıldığında pek çok ilaçtan daha sağlıklı ve
daha etkili bir ilaç.
Bal ve Tarçınla İlgili Gerçekler: Bal ve tarçın karışımının
pek çok hastalığı iyileştirdiği biliniyor. Bir yan etkisinin olmaması da
cabası. Şekerli olmasına rağmen doğru miktarda alındığında diyabet hastalarına
dahi zarar vermiyor. Batılı bilim insanlarının araştırmalarına göre:
Kalp Hastalıkları: Bal ile toz tarçını karıştırın ve
kahvaltıda kızarmış ekmekle yiyin. Kolesterolü düşürür ve muhtemelen kalp
krizini önler. Tarçınlı balın düzenli olarak tüketilmesi kalp vuruşlarını
güçlendirir. Yaşlandıkça atar damarlar ve toplar damarlar esnekliklerini
kaybediyor ve tıkanıyor. Tarçınlı bal ise damarları yeniden canlandırıyor.
Arterit: Arterit hastalar bir fincan sıcak suya iki yemek
kaşığı bal ve bir çay kaçığı toz tarçın koyarak faydalı bir içecek
hazırlayabilirler. Günlük olarak içilirse kronik arterit hastaları dahi
iyileşebilir. Kopenhag Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada 200 hastalarını
kahvaltıdan önce bir kaşık bala yarım çay kaşığı tarçın ile tedavi eden
doktorlar 73 hastanın tümüyle ağrıdan kurtulduğunu, bir ay içerisinde ağrı
yüzünden hareket edemeyen hastaların hemen hepsinin ağrı çekmeksizin yürümeye
başladığını gördü.
İdrar Yolu Enfeksiyonu: İki yemek kaşığı toz tarçın ile bir
yemek kaşığı balı ılık suya ekleyerek için. İdrar yolundaki mikropları öldürür.
Kim bilebilirdi ki?
Kolesterol: İki yemek kaşığı bal ve üç yemek kaşığı toz
tarçın 450 gram
çay kolesterol hastasına verildiğinde iki saat içerisinde kandaki kolesterol
oranının %10 azaldığı görüldü. Günde üç kez alındığında kronik kolesterol dahi
tedavi edilebiliyor. Günlük olarak yenen bal ise kolesterol şikayetlerini
azaltıyor.
Soğuk Algınlığı: Sık ya da ağır soğuk algınlığı şikayeti
olanlar bir kaşık ılık bal ¼ kaşık toz tarçınla üç gün boyunca birer kez
alabilir. Bu tedavi çoğu kronik öksürüğü ve soğuk algınlığını tedavi edebilir,
sinüsleri temizleyebilir.
Boğaz Tahrişi: Tarçınlı balın boğaz ağrısını iyileştirdiği
ve boğaz ülserini kökünden kazıdığı söyleniyor.
Gaz: Hindistan ve Japonya’da yapılan araştırmalar tarçınlı
balın midede oluşan gazları önlediğini gösteriyor.
Bağışıklık Sistemi: Tarçınlı balın günlük tüketimi
bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve vücudu bakteri ile virüs saldırılarından
koruyor. Balın düzenli tüketimi akyuvarları güçlendirerek bakteriyel ve virütik
hastalıklara karşı direnci artırıyor.
Sindirim Güçlüğü: İki yemek kaşığı bala serpilen toz
tarçının yemek yemeden önce alınması asitliliği önlüyor ve en ağır yemekler
dahi sindirilebiliyor.
Grip: İspanyol bir bilim insanı balda ki doğal bir bileşenin
grip mikrobunu öldürdüğünü ve hastayı gripten kurtardığını kanıtladı.
Uzun Ömür: Bal ve toz tarçın ile hazırlanan çay düzenli
olarak içildiğinde ileri yaşın etkilerini azaltıyor. Çay yapmak için dört yemek
kaşığı bal, bir çay kaşığı tarçın ve üç fincan kaynamış su kullanın. Günde 3-4
kez 1/4 fincan için. Cildi taze ve yumuşak tutar ve yaşlanmayı önler.
Boğaz Ağrısı: Boğaz ağrıdığında ya da gıdıklandığında bir
kaşık bal yiyin. Boğazınızdaki rahatsızlık geçene dek 3 saatte bir tekrarlayın.
Sivilceler: Üç yemek kaşığı bal ve bir çay kaşığı toz
tarçını karıştırın. Yatmadan önce sivilcelerinizin üzerine sürün ve ertesi gün
ılık suyla yıkayın. İki hafta her gün uygulanırsa sivilceleri kökünden söker.
Cilt Enfeksiyonları: Bal ve toz tarçını etkilenen bölgelere
eşit miktarda uygulamak egzama, mantar ve her türlü cilt enfeksiyonunu
iyileştirir.
Kilo Verme: Her gün sabahları kahvaltıdan yarım saat önce,
boş mideye ve geceleri yatmadan önce bir bardak kaynamış suyun içine bal ve toz
tarçın koyup için. Düzenli olarak alındığında obezite sorunu yaşayanlarda bile
kilo kaybı sağlıyor.
Kanser: Japonya ve Avustralya’da yapılan araştırmalar mide
ve kemik kanserinin başarıyla tedavi edilebildiğini gösterdi. Bu kanser çeşitlerinden
muzdarip hastalar günde bir yemek kaşığı bal ve bir çay kaşığı tarçını üç
parçaya bölerek bir ay boyunca almalı.
Yorgunluk: Yakın zamanda yapılan araştırmalar gösteriyor ki
baldaki şeker vücudun güç kazanmasına yardımcı oluyor. Bal ve toz tarçın
tüketen yaşlılar daha zinde ve esnek olduklarını ifade ediyor. Her gün diş
fırçaladıktan sonra ve öğleden sonra 15.00’te alındığında bir haftada vücut
direnci artıyor.
Kötü nefes: Güney Amerikalılar sabahları bir çay kaşığı bal
ve tarçın konmuş suyla gargara yapıyor böylece nefesleri gün boyu güzel
kokuyor.
İşitme kaybı: Günlük olarak sabah ve akşamları bal-tarçın
ikilisini almak duyma kaybını giderebiliyor.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
1 yorum:
Gerçekten tam bir mucize,özellikle sabahları bir bardak ılık suya bir çay kaşığı bal ve çok az tarçın koyup, içiyorum çok faydalı olduğuna inanıyorum.
sevgiler.
Yorum Gönder