SALEP
MALZEMELER:
Yarım çorba kaşığı salep
4 bardak süt
2 çorba kaşığı toz şeker
Tarçın
YAPILIŞI:
Salep ve şekeri tamamen karıştırınız.Karışımı bir tencereye
alınız.Sütü üzerine yavaş yavaş ekleyerek tamamını eritiniz.Kısık ateşte
sürekli karıştırarak pişiriniz.15 dakika kadar pişirmeye devam ediniz.Koyulaşmaya
başladığında ateşten alınız.Fincanla servis ettiğiniz salebi toz tarçınla
süsleyiniz.
SALEPİN FAYDALARI:
* Göğüs yumuşatıcı - öksürük ve bronşiti giderir,
* Kabızlığı önler,
* Zihni güçlendirir,
* Basur hastalığının tedavisinde kullanılır
* Adeti düzenler
* Bağırsaktaki kurtların düşürülmesine yardımcı olur
* Vücuttaki ısıyı arttırtır
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder