NAR KABUĞU
Gölgede veya 40-50 dereceyi geçmeyecek ortamlarda kurutarak,
ufaladığımız nar kabuklarını serin bir yerde saklayalım.Daha sonra 100 gram kaynamış suya, 2 gram nar kabuğu atarak,
yaklaşık 10 dakika kaynatıp suyunu hemen her gün çay olarak tüketelim. Böylece
başta kanser, kalp ve şeker hastalıkları olmak üzere pek çok hastalıktan
kendimizi korumuş olacağız. Hatta çay içmekten üşenirsek, kurutulmuş ve
parçalanmış nar kabuklarını, kahve çekme makinelerinde toz haline getirip, bir
çay ya da kahve kaşığı tozu salata, peynir gibi gıdalarla direk olarak ta
tüketebiliriz. Özellikle şeker hastaları beta hücrelerini artıracak bu tozu
tüketmeye özel çaba göstermelidir. Genelde tüm meyvelerde olduğu gibi narın da
en değerli yeri kabuğudur. Bir ilaç gibi içtiğimiz nar suyundan arta kalan
kabukları da asla atmayalım ve başta kanser, şeker ve kalp olmak üzere hemen
hemen tüm hastalıklardan korunalım.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder