FİNCAN BÖREĞİ
MALZEMELER:
1 tane adet yumurta
2 su bardağı un
Yarım su bardağı ılık su
Tuz
1 adet kuru soğan
2 kaşık tereyağı
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
YAPILIŞI:
2 bardak ununuzu bir kaba boşaltıp ortasını açınız ve bir
miktar tuz koyunuz, ılık suyu azar azar ortasına doğru boşaltarak bir taraftan
karıştırınız suyu katıp bir miktar yoğurduktan sonra yumurtayı ilave ederek
iyice yumurtayı yedirene kadar uzunca bir süre hamuru yoğurunuz. Yoğurduğunuz
hamuru 4′e bölüp üzerlerine bir miktar un serpiniz. 4 parça pazıyı nemli bir
beze sarıp yarım saat kadar dinlendiriniz. Daha sonra pazıyı yıkayıp
doğrayınız. Tereyağını bir tavada eritip, yemeklik doğranmış soğanı ölene kadar
kavurunuz. Üzerine pazıyı ekleyiniz, Suyunu iyice çekene kadar karıştırarak
pişiriniz. Karabiber ve Tuz ekledikten
sonra ocaktan alınız ve soğumaya bırakınız.Pazılarının bir tanesini alıp masa
veya mermer tezgah üzerine alıp oklava yardımı ile servis tabağı büyüklüğünde
hamuru açınız. Yufkanın yarısın pazılı harçtan koyarak hamuru diğer yarısının
üzerine kapatınız. Fincan yardımıyla katladığınız hamuru daireler şeklinde
kesiniz. Diğer üç hamuruda aynı şekilde hazırlayıp fincan yardımıyla
kesiniz.Kestiğimiz bu hamurları bol sıvı yağ da kızartınız ve kızaran hamurları
yağını alması için kağıt havlu üzerine koyup 1-2 dakika beklettikten sonra
servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder