SARIMSAKLI EKMEK
MALZEMELER:
Bir bütün ekmek
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
Bir avuç maydonoz
Bir tutam tuz
YAPILIŞI:
Fırını önceden 200 dereceye ısıtınız. Ekmeği uzunlamasına
ikiye ayırınız. Tereyağı oda sıcaklığında biraz yumuşamış olsun. Bir mutfak
robotunda zeytinyağının içinde sarımsağı iyice parçalayınız. Tereyağını da
ekleyip, biraz daha karıştırınız. Maydonozu ve tuzu da ekleyip, birkaç saniye
daha karıştırınız. Karışımı ekmeklerin üzerine sürünüz. Önceden ısıtılmış
fırında, 10-15 dakika kadar pişiriniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder