ARAPAŞI ÇORBASI BAŞKA TERTİP
MALZEMELER:
1 adet tavuk göğüs
3 yemek kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
sıvı yağ
tereyağ
nane
kırmızı biber
tuz
1 adet tavuk bulyon
Hamuru için:
2 adet yumurta
aldığı kadar un
su,tuz
YAPILIŞI:
Hamuru yoğurunuz,ince erişte şeklinde kesiniz.Bolca unlayarak kurutunuz.Tavuğu haşlayınız.Soğuduktan sonra didikleyiniz.Tencereye unu ve sıvı yağı koyunuz sararana kadar kavurunuz.Daha sonra salçasını ilave ediniz.Çırpma teli ile çırparken tavuk suyunu ilave ediniz.Bulyonunu katınız.Kurumuş hamurları bir tel süzgeçte fazla unlarını eleyiniz.Çorbaya ilave ediniz.10 dakika kadar pişiriniz.Didiklenmiş tavukları ilave ediniz.Bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatınız.Küçük bir tavada tereyağını eritiniz.İçine nane ve kırmızı biber katınız.En son çorbanın üzerine ilave ediniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder