FIRINDA KUZU KAPAMA
Kapama Anadolu’nun özellikle batı bölgelerinde yapılan
yöresel bir tür kebaptır. Ağırlıklı olarak kuzu etiyle yapılsa da, dana ya da
tavuk etiyle de yapılabilir. Pilavlı olarak hazırlanır.
Malzemeler
1 kilo kuzu eti
2 adet kuru soğan
Yarım bağ taze soğan
Yarım bağ maydanoz
Yarım bağ dere otu
Yarım bağ taze nane
2 bardak pirinç
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
Sıcak su
Yapılışı
Yemeğin pişirileceği tencereye bir yemek tabağı ters olarak
yerleştirilir. 1 kilo kuzu eti bu tabağın üzerine dizilir. Birer yemek kaşığı
tereyağı ve sıvı yağ tencereye eklenir. Üzerine bir soğan dörde bölerek etlerle
pişmesi için koyulur. Etlerin üzerine birer tatlı kaşığı kuru nane ve karabiber
ekilir. Yarım çay bardağı su eklenen etler tencerenin kapağı kapatılarak
buharda pişirilir.1 adet kuru soğan, yarımşar bağ taze soğan, maydanoz, dere
otu ve taze nane yemeklik doğranır. Malzemelerin hepsi yağda kavrulurken
ıslatılmış pirinç eklenir. Kavurma işlemi tamamlanınca malzemeler fırın
tepsisine yerleştirilir. Buharda pişen etler pirinç ve yeşilliklerin arasına ve
üzerine yerleştirilerek fırına verilir. Etler kızarana kadar pişirilen yemek
ikrama hazır hale gelir. Kuzu kapama sunuma hazırdır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder