ETLERİ MARİNE ETMEK İÇİN…
Bütün bonfile : 2 kg’lık bonfile için takriben 10 diş
sarımsak ayıklayarak hazırlayın. Bonfilenin üzerinde bıçakla küçük delikler açıp
içine sarımsakları ve tane karabiberleri gömün. Taze kekik ve fesleğenle eti
bir güzel ovun. Ağızı sıkıca kapana bilen bir kapta 375 ml kırmızı şarabın
içinde 24 saat bekletin. Pişireceğiniz zaman marine suyundan çıkarın. Birbuçuk
kaşık marine suyunu ileride sos yapımında kullanmak üzere saklayın.
Kuzu budu marinesi : 1,5 kg’lık bir kuzu budu için etin
üzerinde açılan deliklere 10 diş sarımsak yerleştirin. Ardından 2 çorba kaşığı
zeytinyağı, bir çorba kaşığı taze kekik, 1 çorba kaşığı taze nane, 1 çorba kaşığı
taze fesleğen, 60 ml limon suyu, 80 ml soya sos ve 2 çorba kaşığı balı
karıştırın ve etin her tarafını bu karışımla ovalayın. 24 saat buzdolabında
bekletin.
Teryaki marinesi : 160 ml soya sosu, 60 ml sıvı yağ, 8 diş
kıyılmış sarısak, 2 çay kaşığı zencefil, 2 çay kaşığı hardal tozu, 2 çorba
kaşığı pekmez. Hepsini karıştırın elde ettiğiniz karışımı oda sıcaklığında 24
saat beklettikten sonra kuzu etinde veya bonfilede kullanabilirsiniz. Etin
marine süresi 6 saatle 24 saat arası isteğinize bağlı.
Sarımsaklı ve krema marinesi : 1 kutu krema, 1 çorba kaşığı
limon suyu, 5 diş sarımsak ezilmiş, karabiber, kereviz tozu, tuz, pul kırmızı
biber ve 1 çay kaşığı Worcestershire sosu. Hepsini karıştırın tavukların
üzerine döküp bir gece buzdolabında bekletin. Etlere de uygulanabilir.
Tavuk marinesi :1 çorba kaşığı zeytinyağı, 5 diş ezilmiş
sarımsak, 1 çorba kaşığı bal, 1 çorba kaşığı limon suyu, 2 tatlı kaşığı hardal,
2 çorba kaşığı beyaz şarap, tuz, biber, kırmızı pul biber karıştırılarak
tavukların üzerine dökülür. En az 4 saat en fazla bir gece bekletilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder