MUCİZE BESİN KUŞBURNU
Kurburnu, ilaç etkisi yapıyor. Faydaları ise saymakla
bitmiyor. Çekirdeklerinde bulunan "gama linoleik asit maddesi" cildi
canlandırır. Meyvesi ve tohumları gastrik ülser ve gastrik mukoza iltihaplarını
önler. Şeker hastalığı, ishal ve gut hastalığına iyi gelir. Ağız, diş, kulak
ağrılarını dindirir. Vücudu enfeksiyonlardan korur. Bağışıklık sistemini
kuvvetlendirir. Kolestrol metabolizmasını düzenler. İyi kolesterolü (HDL)
artırır. Güneş ışınlarının gözde yapabileceği hasarları önler. Nitriklerin
kanser yapma etkisini azaltır. Diğer besinlerin vücutta kullanılmalarını
kolaylaştırır. Antioksidan etkisiyle yaşlanmayı önlemeye yardımcı olur. Kılcal
kan damarlarının kuvvetlenmesini sağlar.
NOT: C vitamini çabuk bozulan bir vitamin olduğundan
kuşburnu sıkıca ağzı kapanmış kaplarda, güneş görmeyecek şekilde muhafaza
edilmelidir.
KAYNATTIKTAN SONRA 4 SAAT BEKLETİNİZ
Kuşburnu çayının doğru şekilde hazırlanması önemlidir.
Meyve, güzelce yıkanır ve süzülür. İhtiyacınız ölçüsünde kuşburnu ve su
çaydanlığın içine konulur ve 10 dakika kaynatılır. Daha sonra 4 saat
dinlendirilir. Tercihinize göre soğuk veya sıcak olarak kuşburnu çayınızı
yudumlayabilirsiniz.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder