ISPANAKLI KUŞ YUVASI
MALZEMELER:
½ kg ıspanak
½ kg kıyma
2 yemek kaşığı galeta unu
8 adet yumurta
3 adet soğan
1 tutam karbonat
1 tutam kimyon
1 tutam karabiber
YAPILIŞI:
Yarım kilo ayıklanmış ,yıkanmış ıspanağı iri iri doğrayınız.
2 adet soğanı piyazlık doğrayıp pembeleşene kadar kavurunuz ve ıspanakları
ekleyiniz. Ispanakları yumuşayana kadar soteleyiniz. 1 adet soğanı rendeleyiniz
ve kıymayla karıştırınız. Soğanla özleşen kıymanın üzerine 2 yemek kaşığı
galeta unu, 1’er tutam karbonat, tuz, karabiber ve kimyon katınız. Köfte
toparlanana kadar yoğurunuz. Sotelenen ıspanağı fırın tepsisine döküp yayınız.
Yoğrulan kıymayı 8 parçaya ayırınız, kalem gibi açıp halka şeklinde katlayarak
kuş yuvaları elde ediniz. Kuş yuvalarını ıspanağın üzerine yerleştiriniz.
Ispanağın üzerine yerleştirilen köfteleri 180 dereceki fırında yaklaşık 15
dakika pişiriniz. Köfteleri fırından alınız ve ortalarına yumurta kırınız ve
pişmeleri için fırının kendi ısısında
dinlendiriniz(fırın kapalı haldeyken)
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder