HARDAL SOSLU KALKAN
Kalkan balığını biftek olarak ve de özel hardal sosuyla
denemek ister misiniz? Hardal sosu, ızgarada pişen birçok balık çeşidine özel
bir tat katar.
Malzemeler (4-6 kişilik)
4-6 adet kalkan bifteği, (Yaklaşık 2,5 cm kalınlığında)
50 gr. tereyağı
Tuz ve çekilmiş karabiber
Kıvırcık marul ve limon dilimleri
Hardal sosu için
4 yemek kaşığı hardalı
1 buçuk bardak yoğun krema
Yarım tatlı kaşığı çok ince toz şeker
1 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi veya limon suyu
Yapılışı
Izgarayı önceden ısıtın. Balık bifteklerine iyice tuz, biber
serpin. Balıkları bir ızgara tenceresindeki yağlı tel kafeslere yerleştirip
üzerlerine fırçayla bol miktarda erimiş tereyağı sürün.
Izgarada, ateşin yaklaşık 10 cm altında, her yüzü iyice
pişene ve et kolayca dağılacak hale gelene kadar, 4-5 dakika pişirin. Kalkan
bifteklerini ters çevirdiğinizde, balığın yüzünü ilkinden daha bol erimiş
tereyağıyla fırçalayın.
Bu arada, sosu hazırlamak için tüm malzemeleri bir tencerede
bir araya getirip, kısık ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kaynama
noktasına getirin. Sos yoğunlaşana kadar sürekli karıştırarak, ağır ağır
kaynatın. Ateşten alıp bir kenara ayırın ve sıcak bekletin.
Balığı ılıtılmış servis tabaklarına alıp sosu düzenli bir
şekilde balığın üzerine ekleyin, kıvırcık marul ve limon dilimleriyle
süsleyerek hemen servis edin. Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder