ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMASI
MALZEMELER:
1,5 su bardağı pirinç
5 adet kuru soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı salça
1/2 demet dereotu (kıyılmış)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı dolma baharı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 su bardağı su (dolma içi için)
Tuz
2 adet küp şeker
1 çorba kaşığı kuru nane
YAPILIŞI:
Lahana, yapraklarını
ayırdıktan sonra, bol suda haşlayınız. Suyunu süzünüz.Soğanları doğrayınız.zeytinyağında
fıstıkla birlikte kavurunuz.Soğanlar sararınca üzerine yıkanmış pirinçleri
ilave ediniz ve kavurunuz.Daha sonra üzerine bir bardak su ve diğer malzemeleri
katınız.Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriniz.Soğuduktan sonra sarma
işlemine geçiniz.Yaprağın damar kısmı içe gelecek şekilde yayınız. Harçtan bir
kaşık alınarak ortasına koyunuz. Her iki yandan içe kıvırarak, rulo şeklinde
sarınız.Tencerenin dibine lahananın saplarını koyunuz ve sarmaları aralıksız
bir biçimde kat kat diziniz.Üzerini aşacak kadar sıcak su ve tuz ilave ediniz ve
ağır ateşte sarmalar yumuşayıncaya kadar pişiriniz.Soğuduktan sonra limon
dilimleriyle süsleyerek servis yapınız.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder