KIYMALI YUNAN USULÜ LAZANYA
MALZEMELER:
250 gr. yağsız kıyma
3 orta boy beyaz soğan, doğranmış
1/4 su bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak kıyılmış
3 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı kekik
tuz ve karabiber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet doğranmış domates
1/4 bardak sek beyaz şarap
1/2 -1 çay kaşığı. tarçın
1 paket erişte
3/4 fincan Ramano veya başka bir sert peynir
BEŞAMEL SOS:
100 gr. tereyağı
1 su bardağı un
10 su bardağı ılık süt
8 yumurta, oda sıcaklığında
1 su bardağı rendelenmiş sert peynir (romano, parmesan)
tuz ve karabiber
3/4 çay kaşığı hindistan cevizi
Daha sert peynir üzerine rendeleyiniz
YAPILIŞI:
Yaklaşık 10 dakika orta ateşte yağda doğranmış soğanı
kavurunuz, sarımsak ve defne yaprağı ekleyiniz ve 5 dakika pişiriniz. Dana
kıymasını da ekleyiniz yaklaşık 15-20
dakika pişirmeye devam ediniz.Şarap ve salça ekleyiniz. Daha sonra doğranmış
domates , tuz ,biber, tarçın ve kekik ekleyiniz. Ateşi kapatınız ve dinlendiriniz.10-12 dakika, al
dente olacak kadar tuzlu suda büyük bir tencerede erişte pişiriniz.
BEŞAMEL SOS:
Bir orta boy tencereye tereyağı ekleyiniz ve orta ateşte
eritiniz. Unu ekleyiniz ve çırpınız. Rengi sararınca sütünü
ekleyiniz,koyulaşınca ateşten alınız ve 5 dakika soğutunuz.Daha sonra
yumurtaları katıp sürekli çırpınız. Şimdi, peynir ve baharat ekleyiniz.Her şey
hazır olduğunda kalıbınızı biraz yağlayınız erişteleri beşamel sos ile
karıştırıp yarısını kalıba yerleştiriniz.Ortaya kıyma sosu koyunuz.Üzerine
kalan erişteyi yerleştiriniz.En üste rendelenmiş peynir ile kaplayınız.250
derece ısıtılmış fırında 45 dakika pişiriniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder