FIRINDA PEYNİRLİ KARNABAHAR
MALZEMELER:
1 baş karnabahar
2 yemek kaşığı tereyağı
6 yemek kaşığı un
1 tutam acı kırmızı pul biber
2 su bardağı süt
1 -2 bardak peynir, rendelenmiş
1 / 2 çay kaşığı sarımsak tozu
tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
Karnabaharı çiçek çiçek ayırınız.Yumuşayana kadar benmari
usulü pişiriniz. Tereyağını eritiniz .Kırmızı pul biber ve sarımsak tozu
ekleyiniz.Un katınız ve pürüzsüz olana
kadar her zaman karıştırarak süt ilave ediniz.Kremsi olana kadar orta ateşte,
sürekli karıştırarak pişiriniz.1 su bardağı peynir ekleyiniz ve eriyene kadar
karıştırınız.Tuz ve karabiber katınız.Bir fırın kabına karnabaharı
diziniz.Karnabaharın üzerine eşit peynir sosunu dökünüz ve sonra 1 bardak rende
peynir serpiniz.Üzeri kızarana kadar 180 derece fırında pişiriniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder